Header

Header images

Opstellingen met Paarden

Op dit moment zijn er geen opstellingen met paarden gepland.

Avontuurlijk en magisch

Loop je vast op fysiek, psychisch, sociaal of zielsniveau? Een workshop Opstellingen brengt inzicht en ontwikkeling waar issues onhelder zijn. Paarden zijn daarbij krachtige helpers. Zij zijn direct verbonden met de onzichtbare dynamieken waar we allemaal aan onderhevig zijn.

Goede redenen om mee te doen aan een workshop kunnen zijn:

  • Je hebt last hebt van iets of iemand en je kan de vinger er maar niet op leggen hoe het zit en wat je er mee aan kunt.
  • Je bent nieuwsgierig naar je eigen potentie en hoe je die kunt inzetten voor een bevredigend bestaan.
  • Je hebt een (fysieke, emotionele of psychische) klacht die krampachtig in stand blijft terwijl je eigenlijk wilt ontspannen en door gaan met je leven.
  • Je verlangt naar een nieuwe situatie (bijvoorbeeld een nieuwe relatie, of ander werk), maar er zit geen schot in.
  • Je werksituatie is onbevredigend en dat mag wel anders.
  • Je houd ervan op plekken te zijn waar je op kan laden en waar je her-innerd wordt aan de ware natuur van alles.
  • Je bent gek op of onder de indruk van paarden en je wilt meemaken wat er mogelijk is wanneer mens en dier samenwerken.
  • Je wilt weten wat dit werk zou kunnen betekenen wanneer je met je eigen groep een workshop met ons en de paarden zou afspreken.

Deelneemster: Toen legde een groot zwart fries paard haar hoofd op mijn schouders en mijn hart ging helemaal open…

lees hier meer ervaringen van deelnemers

Hoe dan ook, je bent van harte welkom!

Familie (of 'Systemische') Opstellingen: is een liefdevolle werkwijze die het mogelijk maakt toegang te krijgen tot systemen waar we als individu deel vanuit maken, zoals bijvoorbeeld een familie, organisatie of maatschappij. Naast onze persoonlijke ontwikkeling worden we ook beïnvloed vanuit zo’n systeem. Met Opstellingen wordt deze informatie zichtbaar en werkbaar met als doel inzicht te brengen en harmonie te herstellen. lees meer

Paarden: hebben een natuurlijke neiging om aan te haken op onzichtbare velden en daar expressie aan te geven. Waar wij mensen vaak ons primaire intuïtieve weten overslaan of wantrouwen, zijn paarden er direct mee verbonden. Paarden zijn objectief en snel in het het signaleren van de onzichtbare dynamieken en patronen. In Opstellingen verband geeft ons dit zichtbaar extra informatie en de mogelijkheid om de toestand te herzien.

Hoe het in zijn werk gaat: De deelnemers aan een workshop participeren in een familieopstelling n.a.v. de vraag van een van de deelnemers. Samen met de begeleiders wordt bepaald welke personen of elementen zichtbaar gemaakt gaan worden om met het probleem te kunnen werken. Uit de groep mensen worden vervolgens door de vraagsteller personen gekozen als representant voor een persoon of element uit het betreffende systeem en met betrekking tot de vraag. De representanten krijgen intuïtief een plek in de ruimte aangewezen. De paarden zijn dan meestal ook hun diensten al aan komen bieden in de opstelling. Soms ook worden ze door ons uitgenodigd en opgehaald om deel te komen nemen.

Hierna kan zich ontvouwen wat gezien wil worden en welke dynamieken er spelen. Onder supervisie van de begeleiders vinden er verschuivingen plaats in de opstelling, zodat iedereen in het systeem weer tot bloei kan komen. De paarden kunnen ons verschillende dingen laten zien. Soms representeren ze een persoon uit het systeem dat is opgesteld. Menigmaal laat de kudde ons zien hoe de groepsdynamiek eigenlijk echt in elkaar zit. Soms komt er een actief dienst verlenen aan 1 persoon in het systeem, of helpen ze ontladen en ontlasten.

De goede verstaander van de paardenexpressie is paardencoach en regressie- en reïncarntietherapeute Frederieke van der Lijn. Deskundig op het gebied van opstellingen is systemisch opsteller en natuurgeneeskundig lichaamsgericht therapeut Marieke Mosk. We zijn beiden mede onderlegd in verschillende sjamanistische tradities en brengen zodoende ook de krachten van het levenswiel en de spirit world in stelling.

 

Tarieven:  €50,- voor deelname als representant, €95,- wanneer er een opstelling voor je wordt gedaan

Locatie: Op dit moment werken we met de kudde van Marije Duijts op haar bedrijfsplek van Ervaren Dier

               Korte Groningerweg 39, 9607 PS FOXHOL

Contact: Marieke Mosk - M:06 55582642 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

               Frederieke van der Lijn - M: 0623360458 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opstellingen met paarden op locatie: Graag komen we ook in contact met andere kuddes om dit respectvolle helende werk mee te verrichten. Heb je belangstelling om ons met jouw kudde te laten samenwerken neem dan contact met ons op. Voorwaarden: groepsgrootte 4 tm 20 personen, afhankelijk van plek en aantal paarden. We werken alleen met ‘vrije paarden’, dat wil zeggen, paarden die los lopen en in een kudde leven.

Opstellingen met paarden voor bedrijf en organisatie:  Heb je behoefte aan verduurzaming of ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe innovatie uit zou kunnen pakken? Ervaar je stagnatie of is er behoefte aan een betere samenwerking? Opstellingen met Paarden geeft voor de verandering een ander perspectief op je zaken. Laat je verrassen door de diepgaande inzichten en onverwachte mogelijkheden die deze minder voor de hand liggende manier van werken kan brengen. Je bent van harte welkom met afdeling, team, groep, management uit je organisatie om te komen genieten van het samenwerken met ons en de paarden. Neem vrijblijvend contact op met Frederieke van der Lijn of Marieke Mosk voor meer informatie en alle mogelijkheden.

Agenda

Geen evenementen