Header images

Wiel als levenskompas

Introductiecursus: Het Wiel als levenskompas

 

onder begeleiding van Layla Radjab (info) en Marieke Mosk (info)

De workshop is een introductie op de 5-daagse training over het Wiel als levenskompas die gegeven wordt begin 2021.

 IMG 1305.2 1264f

3 oktober of 28 november: aanmelden o.v.v. gewenste datum

 

Volgens de overlevering is het Wiel een cirkel – en heel. Het symbool van het Wiel komt in veel culturen voor. Steencirkels bijvoorbeeld, gemaakt door mensenhanden in een ver verleden, zijn gevonden op verschillende plekken in Europa en in Amerika (Medicijnwielen ). Andere voorbeelden zijn mandala’s uit het Oosten of roosvensters in Europese kerken. Het Wiel is een metafoor voor de schepping met daaromheen het Universele Bewustzijn, de kringloop van het leven waarin alles met elkaar is verbonden.

Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders.

Het (Medicijn-)wiel is praktisch te gebruiken als kompas om richting te geven aan je bestaan en je zielsbestemming te onderzoeken. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is. Met hulp van het Wiel verkrijg je inzicht in waar je staat en ontdek je hoe je je krachten en kwaliteiten kunt inzetten. De vier windrichtingen Oost, West, Zuid en Noord vormen daarbij de basis.

In deze bijeenkomst werken we met een tastbaar Wiel om je kennis te laten maken met de kwaliteiten van de richtingen en hoe je het Wiel kunt inzetten in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in hoe je krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er nodig zijn om meer in evenwicht te komen.

We combineren in onze cursus het veld van het Wiel met de velden van Systemische Opstellingen. We nodigen je daarbij uit tot verbinding met jezelf en ook met een ander. Door je bijvoorbeeld te verbinden met een specifieke windrichting kun je een kanaal vormen voor jezelf of voor de ander, die een antwoord zoekt. Zo ontstaan er extra hulpbronnen om onderzoek en ontwikkeling op je levenspad te ondersteunen.

Het Wiel bestaat uit de vier windrichtingen, die ieder een ander aspect van de levenscyclus belichamen: zo staat het Oosten voor de opkomende zon, de lente en het nieuwe begin, het Zuiden voor de volle zon, de zomer en manifestatie, het Westen voor de ondergaande zon, de herfst en innerlijke kracht, het Noorden voor de nacht, de winter en de stilte. Via de paden vanuit de windrichtingen kom je terecht in het midden van het Wiel, waar zich de Bron bevindt, het centrum van Kracht en Heelheid.

Praktische informatie

               Datum:               zaterdag 3 oktober. Inloop om 13.15 uur, start 13.30 uur tot 17.00 uur.

                                  zaterdag 28 november: Inloop om 13.15 uur, start 13.30 uur tot 17.00 uur

Locatie:             yogacentrum Nova Strada, Aan de Vaart 12, Roden. (Let op!: het pand is vanaf de weg niet goed te zien, zie de routebeschrijving op https://novastrada.nl/yoga-meditatie-roden/tarieven)

Bijdrage:           35,00 euro

Meenemen:      3 stenen van tenminste een vuist grootte. Verzoek deze stenen van de voren thuis te reinigen. Daarnaast verzoek een meditatiekussentje mee te nemen.

Meer informatie over de 5-daagse training volgt later op deze website. Je kunt je ook opgeven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte gehouden worden: contact.

Agenda